Купівля іноземцем нерухомості в Україні

Право іноземців на купівлю нерухомості в Україні

Купівля нерухомості іноземцем в Україні має свої особливості.

Іноземці мають право володіти нерухомістю в Україні. Існують певні обмеження та особливості щодо набуття права власності лише на землі сільськогосподарського призначення та комунальне і державне майно. Щодо придбання житлової нерухомості – то тут все досить прозоро і просто.

Документи, необхідні іноземцю для купівлі нерухомості

Іноземець, який планує придбати нерухомість в Україні має отримати індивідуальний податковий номер. Для цього необхідно звернутись в ДПІ із заявою встановленої форми, паспортом та його засвідченим нотаріально перекладом українською мовою та копією перекладу (окрім осіб, які мають посвідку на постійне чи тимчасове проживання в Україні).

Для оформлення договору купівлі-продажу нерухомості іноземцю до нотаріальної контори необхідно взяти паспорт, індивідуальний податковий номер та згоду іншого з подружжя, якщо особа перебуває у зареєстрованому шлюбі.

Розрахунки

Купівля іноземцем нерухомості в Україні майже не відрізняється від купівлі громадянином. Це стосується і порядку проведення розрахунків. На іноземців розповсюджуються ті ж обмеження, що і на громадян України: 50 000 грн між фізичними особами. Якщо сума більша – безготівкова форма.

Податки та збори

Також іноземцю варто звернути увагу, що при купівлі нерухомості він сплачує ті ж податки й збори, що і громадяни України: 1% від ціни договору та вартість послуг нотаріуса. Володіючи нерухомістю іноземець буде сплачувати податок на нерухомість в тому ж розмірі та на тих же умовах, що і громадяни. При продажу цього майна розмір податкових зобов’язань буде відрізнятись лише, якщо нерухомість у володінні іноземця була менш як три роки: загальна сума податків та зборів становитиме 20.5% від ціни договору та вартість послуг нотаріуса.

Якщо ви іноземець і хочете безпечно придбати нерухомість в Україні – звертайтесь та замовляйте комплексну послугу: ціновий аналіз, пошук нерухомості, оформлення індивідуального податкового номера, перевірка нерухомості, юридичний аналіз документів,  перевірка заборгованостей по комунальним платежам, організація укладення договору, письмові та усні консультації.

Leave a Reply